Te placuszki twarogowe ze śmietaną podbiły serca mojej rodziny – oto przepis

Szybkie, smaczne i nieoczywiste śniadanie! Placuszki twarogowe podbiły serca mojej rodziny, teraz czas na twoją!

Zdrowe i smaczne placuszki twarogowe są idealnym rozwiązaniem na śniadanie. Jeśli tylko jesteś fanką słodkich śniadań i masz w domu miłośników słodkości, powinnaś jak najszybciej przygotować te placuszki. Niebo w gębie.

Składniki

  • 80 g cukru
  • 200 g twarogu
  • 200 ml kefiru
  • pół łyżeczki sody
  • 2 jajka
  • 9 łyżek mąki pszennej
  • 30 ml oleju słonecznikowego

Przygotowanie

Wymieszaj razem cukier, jajka, kefir i sodę. Mieszaj do uzyskania  jednolitej masy. Odstaw na 5 minut. Do masy dodaj twaróg i mąkę. Mieszaj wszystko intensywnie. Aby uzyskać jednolita masę możesz użyć blendera, bądź trzepaczki. Nabierz masę łyżką stołową i połóż na patelni, na której znajduje się  rozgrzany tłuszcz.

Smaż do momentu aż przybiorą złoty kolor. Będzie to znak, że są gotowe. Kiedy już je usmażysz, połóż je na talerzu, gdzie znajduje się ręcznik papierowy. Pomoże to w usunięciu nadmiaru tłuszczu, który został po smażeniu. Kiedy tłuszcz wsiąknie w ręcznik papierowy, śniadanie jest gotowe.

Możesz na ich wierzch położyć ulubiony dżem lub  śmietanę.