Nieważne co jest powodem, poniżej znajdziesz świetny przepis, który nadaje się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i jako przekąska do filmu. Czas wykonania całości to max pół godziny, a zachwyci nawet najbardziej wymagających.
Na samym początku musisz przygotować kapustę tak jak na gołąbki, aby liście łatwo odchodziły – należy obgotować kapustę kilka minut w garnku. Następnie taką kapustę wyjmij z wody i zostaw do przestygnięcia.
W międzyczasie zabierz się za ciasto – do naczynia (najlepiej miski) rozbij jajka, dodaj mąkę, majonez i przyprawy. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
Kiedy kapusta będzie już zimna, możesz zacząć odzielać liście i dzielić je na mniejsze kawałki. Każdą podzieloną część liścia obtocz w przygotowanym wcześniej cieście. Teraz wystarczy już tylko rozgrzać olej na patelni i smażyć.