Szukasz pomysłu na smaczny i prosty obiad? W mojej rodzinie furorę robi szynka czosnkowa. Krucha, aromatyczna i soczysta. Podzielę się z Tobą przepisem, zaskocz rodzinę na niedzielnym obiedzie.
Potrzebujesz:
Wykonanie:
Mięso pokrój w niezbyt cienkie plastry, przełóż do miski. Czosnek pokrój w plasterki, umieść równomiernie między mięsem. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Przygotuj naczynie żaroodporne. Cebulę pokrój w piórka, połowę umieść na dnie naczynia.
Mięso wyjmij z lodówki, dopraw solą, pieprzem i słodką papryką, przełóż do naczynia żaroodpornego. Wyłóż drugą połowę cebuli. Rozprowadź równomiernie koncentrat pomidorowy. Polej wszystko sosem sojowym. Wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 150 stopni, pod przykryciem przez 45 minut.