Pyszne ciasto z delikatną pianką, owocami i kremem budyniowym – Rozpływa się w ustach, i sprawia, że nie sposób nie spytać o przepis.

Prawdziwy raj dla kubków smakowych. Ciasto z chrupką skorupką i jednocześnie delikatnym, piankowym wnętrzem. MUSICIE SPRÓBOWAĆ!

Składniki na ciasto:

  • 100g masła
  • 250g mąki pszennej
  • 3 żółtka jaja
  • 50g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki na piankę:

  • 125g cukru pudru
  • 4 białka jaja
  • pół łyżeczki skrobi ziemniaczanej

Składniki na krem:

  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 100g masła o temperaturze pokojowej
  • 200ml mleka
  • 1 żółtko jaja
  • 50g cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • Dodatkowo możesz przygotować 225g swoich ulubionych, mrożonych owoców np. jagody lub maliny

Przygotowanie: