Dobrze byłoby więc zapoznać się z poniższym przepisem na wyjątkowe ciasto bez pieczenia. Jego przygotowanie zajmie nam niespełna 10 minut, a walory smakowe będą naprawdę wyjątkowe!
Przygotowanie deseru nie jest jakoś szczególnie skomplikowane, choć lista składników jest dosyć długa. Około 80 ml mleka należy wlać do naczynia. Następnie, w mleku należy moczyć herbatniki, a po namoczeniu wykładać nimi dno formy. Następnym etapem jest przygotowanie dwóch rodzajów masy.
W celu przygotowania pierwszej trzeba utrzeć na gładko twaróg wraz z cukrem. Do przygotowania drugiej z mas będą nam niezbędne śmietana, mleko oraz pudding. Należy wszystkie składniki ubić ze sobą przy pomocy miksera. Obie masy trzeba wymieszać ze sobą, aby powstał dość gęsty, jednolity krem.
Połowę przygotowanej masy trzeba wyłożyć na herbatniki w formie. Następnie, na masę wykładamy kolejne herbatniki oraz następną warstwę kremu. Poprzez podgrzanie czekolady wraz ze śmietanką uzyskamy polewę, którą można będzie udekorować nasz deser.