Świetny, bardzo smaczny przepis na orzechowy biszkopt dla największych smakoszy. To bardzo prosty przepis na przepyszne ciasto z tylko kilku składników.

Smaczne i łatwe w przygotowaniu warstwowe ciasto bez pieczenia. Prosty przepis dla każdego miłośnika słodkości.

Składniki:

  • opakowanie podłużnych biszkoptów

Masa budyniowa

  • 10 g cukru waniliowego
  • 75 g + 200 g cukru
  • 10 g budyniu waniliowego
  • 400 ml mleka
  • 300 g miękkiego masła
  • 5 żółtek

Krem orzechowy

  • 5 białek jajka
  • 160 g cukru
  • 75 g mąki
  • 250 g orzechów włoskich

Polewa

  • 40 g masła
  • 30 ml mleka
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 g płatków migdałowych

Sposób przygotowania: