Żeby je przygotować nie potrzeba piekarnika, więc naprawdę jest bardzo proste i każdy sobie z nim poradzi. Idealne do popołudniowej kawki lub kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno. Połączyć z wystudzonym budyniem. W zależności od tego jaki mamy budyń to powstanie krem waniliowy lub śmietankowy. W formie do pieczenia lub na talerzu ułożyć 1/3 herbatników. Wyłożyć połowę kremu.
Ułożyć druga warstwę herbatników i ją również pokryć kremem. Na to wyłożyć resztę herbatników. Ostatnią warstwę herbatników można skropić kawą lub rumem. Żeby przygotować polewę należy w rondelku roztopić masło, dodać trzy łyżki ciepłego mleka, cukier puder i kakao.
Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Polać ciasto przygotowana polewą. Najlepiej smakuje kiedy postoi kilka godzin, aż herbatniki zmiękną, ale od razu po przygotowaniu również jest bardzo pyszne. Smacznego!