Ten pyszny przepis zaskoczy Cię – Pieczone plastry wieprzowe – Niezwykły smak.

Jest to wspaniały przepis na schab bez kości. To pyszne danie zachwyci Twoją rodzinę.

Lista składników

  • kilogram schabu wieprzowego bez kości,
  • 240 g żółtego sera,
  • 2 średnie cebule,
  • pomidor,
  • dwie łyżki jogurtu naturalnego bądź śmietany,
  • łyżka stołowa majonezu,
  • łyżeczka musztardy,
  • łyżka ketchupu,
  • do smaku szczypta soli oraz świeżo zmielony czarny pieprz.

Przepis krok po kroku:

Do pokrojonej cebuli wmieszaj majonez, sól i pieprz i dobrze połącz. Ketchup i musztardę połączyć ze śmietaną (lub jogurtem naturalnym).

Mięso pokroić w cienkie plastry. Z każdej strony robimy nacięcia w kratkę. Schab posolić, doprawić do smaku, a następnie ułożyć w naczyniu do pieczenia wyłożonym papierem do pieczenia.

Do posmarowania mięsa użyj ketchupu-musztardy. Każdy kawałek można udekorować cebulą z majonezem i pokrojonym w plastry pomidorem. Wstawić naczynie przykryte folią aluminiową do piekarnika. Na każdym kawałku położyć plasterek sera. Piec mięso przez kolejne 10 minut.

Teraz danie jest gotowe! Smacznego!