Wyjątkowe odkrycie kulinarne – Placek ziemniaczany na patelni z serem. Przepis.

Przedtem nie potrafiłam zmusić dziecka, aby zjadło choć najmniejszą porcję obiadu.

Próbowałam różnych sposobów oraz sztuczek, lecz na próżno. Wierzcie lub nie, ale uratowały mnie te placki ziemniaczane! Zaczęłam przygotować je każdego dnia i podawać na pierwsze danie. Teraz je się obiad z przyjemnością!

Smaczne i obfite placki ziemniaczane na patelni, uwielbiane są przez całą rodzinę. W końcu podawać je można nie tylko jako smaczne danie, przekąskę, lecz także z zupą.

Zdradzam mój ulubiony przepis.

Składniki :

  • 55 ml mleka
  • sól do smaku
  • 90 g mąki pszennej
  • 1 ziemniak
  • 10 g masła
  • 2 łyżki majonezu
  • 150 g sera mozarella

Przygotowanie :