Zazwyczaj pieczemy je w piekarniku lub smażymy na patelni. Nie często ja jednak gotujemy. Dlatego prezentujemy Ci przepis na doskonałą przystawkę z marynowanej wieprzowiny.
Ugotowane w przyprawach, a następnie zamarynowane w aromatycznym occie balsamicznym mięso z pewnością skradnie serca i podniebienia całej Twojej rodziny. Do przygotowania wykorzystaj łopatkę wieprzową, szynkę lub karczek. Możesz też spróbować zamarynować w ten sposób wołowinę, a zamiast kolendry dodać np. siekany koperek, świeżą bazylię lub tymianek.
Mięso umyj, zanurz w gotującej się wodzie. Dodaj cebulę, ziarna pieprzu, goździki i liście laurowe. Od momentu ponownego zagotowania trzymaj na ogniu około pół godziny. Po tym czasie posól, wymieszaj i gotuj jeszcze dziesięć minut lub do całkowitej miękkości mięsa. Wyjmij z wody i odstaw na bok, by przestygło.