Nie można przejść obojętnie obok miękkiego ciasta z puszystym kremem budyniowym. To szybkie i tanie rozwiązanie.

To ciasto jest miękkie i puszyste, z kremowym kremem budyniowym, co czyni je idealnym orzeźwiającym przysmakiem w upalny dzień.

Najlepiej smakuje na zimno, więc warto, aby było schłodzone. Trudno wyobrazić sobie coś lepszego niż delikatne ciasto i mrożona kawa latem.

Do przygotowania ciasta będziesz potrzebować następujących składników:

  • 150 g mąki pszennej
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 4 jaja
  • 80 g masła
  • łyżeczkę proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli

Przygotowanie kremu:

  • 500 ml mleka
  • 100 g mąki
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 180 g masła

Przygotowanie: