W tym przepisie wykorzystujemy przede wszystkim startą cukinię. Aby dopasować ją do mięsa, można użyć również jajek, przypraw i cebuli. Moja rodzina pokochała to danie za pierwszym razem, kiedy je zrobiłam. Ciągle prosili, żebym zrobiła je ponownie. To danie było uwielbiane przez wszystkich.
Tortilla jest łatwa do zrobienia i zajmuje bardzo mało czasu. Smakuje świetnie i może być spożywana przez wiele godzin.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodaj cebulę do oleju i podgrzej w rondlu. Smażyć cebulę, aż stanie się złotobrązowa
Obierz cukinie i umyj je. Następnie zetrzeć cukinie na grubej tarce. Po chwili wycisnąć sok z cukinii.
Połowę cukinii włożyć na patelnię razem z cebulą. Smażyć przez 3-4 minuty. W osobnej misce ubij jajka razem z połową startej cukinii.
W misce połączyć surową i usmażoną cukinię. Doprawić mieszankę solą i pieprzem. Następnie rozgrzać olej na patelni. Posypać tartym serem i położyć na wierzchu plasterki pomidora.
Zmniejszyć ogień i przykryć tortillę pokrywką. Kontynuuj smażenie przez około 5 minut. Możesz również upiec tortillę.