Myślisz, że to niemożliwe? Poniżej przedstawiamy przepis na puszystą cytrynowo kokosową piankę, która nie pozwoli Ci się od niej oderwać!
Blachę do pieczenia wyłóż folią spożywczą. Galaretki rozpuść w 0,5 litra wody, dokładne wymieszaj i odstaw do wystudzenia. W tym czasie na patelni podsmaż wiórki kokosowe na maśle z dodatkiem cukru. Smaż aż do zarumienienia.
Śmietaną ubij na wysokich obrotach. Do miski dodaj cukier puder i cukier waniliowy.Wciąż miksując, lecz na mniejszych obrotach, po łyżeczce dodawaj twaróg. Na koniec dodaj galaretkę i delikatnie wymieszaj powstałą masę. Poczekaj, aż masa stężeje. Na dnie blaszki ułóż herbatniki Petit Beurre. Gotową masę wylej na wierzch, posyp wiórkami kokosowymi.