Wykonanie tego przepisu nie zajmie Ci więcej niż godzinę, a na pewno nie pożałujesz. Ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Może się okazać, że będziesz robić kiełbaski w domu przez cały czas.
Mięso należy wyjąć z kości. Po ugotowaniu zalej je wodą. Po ugotowaniu mięsa posiekać je wraz z czosnkiem w maszynce do mielenia mięsa. Jeśli nie posiadasz maszynki do mielenia mięsa, możesz je również drobno posiekać.
Następnie dodaj do mięsa przyprawy (pieprz i sól) oraz odrobinę wody. Wszystko dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odstaw na 10-12 godzin do lodówki.
Następnie przygotuj folię spożywczą. Rozłóż ją, a następnie posmaruj papryką lub mięsem. Owiń folię sznurkiem i zwiń ją. Rozgrzej piekarnik do 180°. Umieść przygotowany rulon w formie do pieczenia i piecz przez godzinę.