Sałatka coleslaw jest pyszna, pożywna i niskokaloryczna – to świetny wybór dla osób na diecie. Przepis opracowany przez dietetyka.

Sałatka warzywna jest doskonałym dodatkiem do obiadu i wcale nie musi być bardzo tucząca. Dobierając odpowiednie składniki, można stworzyć zdrowe i pyszne połączenie warzyw i kurczaka.

Sałatka smakuje wyśmienicie i jest odpowiednia dla osób na ograniczonej diecie. Taka sałatka świetnie nadaje się na letniego grilla. To bogate źródło witamin, które wraz z pysznymi pieczonymi kiełbaskami pomoże podkręcić metabolizm i spalić tłuszcz. Warto!

Składniki:

  • Kapusta biała 500 g
  • 2 jabłka
  • 2 marchewki
  • 200g selera naciowego
  • 200ml jogurtu naturalnego
  • Trzy ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz, przyprawy

Wykonanie:

Drobno umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce lub posiekać kapustę

Obrać seler, jabłka i marchew. Marchew zetrzeć na drobnej tarce. Połączyć wszystkie składniki w misce.

Wymieszaj jogurt, zmiażdżony czosnek (który możesz również drobno zetrzeć/posiekać), oliwę z oliwek i przyprawy. Wymieszać. Wymieszać. Umieść sałatkę w lodówce na co najmniej godzinę, a nawet na całą noc. Dzięki temu „mieszanka” sałatki stanie się jeszcze smaczniejsza.

Ta sałatka jest idealna dla osób na diecie, ponieważ nie zawiera majonezu ani sosu tatarskiego. SPRÓBUJ!