Każdy, kto próbował przyrządzić wątróbkę, wie, że jest to trudne, nawet jeśli wygląda na łatwe. Zwłaszcza jeśli wątróbka ma być delikatna i pyszna. Ten przepis pozwoli przygotować pyszną wątróbkę, która zachwyci wszystkich domowników.
Najpierw należy oczyścić wątrobę. Oznacza to, że należy usunąć wszystkie błony. Następnie oczyścić cebulę i pokroić ją w krążki.
To danie wymaga cebuli, więc upewnij się, że masz jej dużo. Na dużej patelni rozgrzać olej. Gdy olej się rozgrzeje, dodaj pokrojoną cebulę. Gdy wszystko będzie gotowe, rozgrzej olej na patelni i dodaj posiekaną cebulę.
Następnie dodaj do cebuli posiekany i obrany czosnek. Wszystko połączyć i równomiernie rozprowadzić na patelni. Na wierzchu ułożyć kawałki wątróbki. Doprawić potrawę solą i pieprzem.
Wątróbka może stwardnieć, jeśli zbyt wcześnie dodasz sól. Po około 2 minutach odwrócić kawałki wątróbki i usmażyć je z drugiej strony. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj na patelnię dwa liście laurowe i smaż wątróbkę, aż zrobi się biała. Następnie gotuj całość jeszcze przez około minutę, a następnie przełóż do miski.