Wszyscy znamy te delikatne kokosowe cukierki, z kremowym nadzieniem i chrupiącym orzechowym środkiem. Oto szybki przepis, który możesz wykonać w swojej kuchni. Przepis nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności, wystarczy kilka składników, które prawdopodobnie masz już w domu.
Odstaw orzechy na kilka chwil do wrzącej wody. To znacznie ułatwi ich obieranie. Do rozdrobnienia wafli użyj narzędzi, które masz do dyspozycji, np. wykrawacza do ciast lub robota kuchennego.
Czekolada powinna być roztopiona. Rozpuść czekoladę w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Połącz posiekane wafelki z czekoladą. Zachowaj około 3 łyżek czekolady na później.
Z masy uformować kulki i do każdej z nich dodać orzech. Kulki powinny być przechowywane w lodówce przez co najmniej 20 minut.
Po upływie tego czasu zanurz każdą kulkę w wiórkach kokosowych i czekoladzie.