Mamy dla Ciebie szybki i łatwy przepis na galaretki, które możesz zrobić we własnej kuchni. Jest bardzo łatwy do wykonania i stanie się ulubionym słodyczem.
Zacznij od pomarańczy, aby przygotować domową galaretkę. Możesz zastąpić owoce sokiem pomarańczowym, pod warunkiem, że jest to sok 100%.
Owoce można przekroić na pół lub wycisnąć sok ręcznie. W ten sposób uzyskasz około 300 ml soku. Sok należy przecedzić przez sitko, aby usunąć cząstki pomarańczy.
Dodaj sok do miski. Następnie dodać cukier i żelatynę. Dobrze połączyć wszystkie składniki. Pozostawić wszystko do ostygnięcia. Następnie podgrzać mieszankę w małym rondelku na małym ogniu. Upewnij się, że nie zagotuje się.
Gdy masa będzie już całkowicie rozpuszczona, przelej ją ponownie przez sito do foremek. Pozostaw galaretkę do ostygnięcia, a następnie umieść ją w zamrażarce na około godzinę. Gdy galaretka zastygnie, wyjmij ją z zamrażarki i pokrój w kostkę. Na koniec galaretkę obtoczyć w cukrze.