Możesz łatwo zmodyfikować i zmienić smak przepisu, aby zaskoczyć swoją rodzinę. To takie proste.

To ciasto jest proste, pyszne i łatwe do zrobienia. Potrzebujesz tylko składników, które masz w swojej kuchni. To ciasto ma wielką zaletę: możesz zmienić przepis, aby dostosować go do swoich upodobań.

Składniki na blaszkę o średnicy 20 cm

  • 300 g owoców, np. 300 g owoców, np. borówek, porzeczek lub wiśni
  • 200 g mąki jasnej
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 150 g cukru
  • 50 g cukru waniliowego
  • 200 ml mleka
  • 50 ml oleju
  • 3 jajka
  • Opcjonalnie: starta czekolada (najlepiej ciemna)

Sposób przygotowania:

Umieść jajka w misce. Wmieszaj cukier i cukier waniliowy.

Wymieszaj razem olej i mleko.

Połącz mąkę i proszek do pieczenia. Następnie dodaj do miski pozostałe składniki.

Połącz wszystkie składniki, aż uzyskasz gładką masę.

Wmieszaj owoce do ciasta.

Wysmaruj formę masłem i włóż do niej ciasto.

Posypać wierzch tartą czekoladą, aby wzmocnić smak.

Piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.