Do jego przygotowania można użyć filiżanek miski, bądź na blaszce do pieczenia. Poniższy przepis na krem jest fajnym patentem, który można wykorzystać do innych deserów i ciast. Jest łatwy w przygotowaniu, a co najważniejsze ma rewelacyjny smak.
Można także dodać:
Do przystrojenia można użyć:
Wybieramy odpowiednie naczynie. Opcjonalnie, można na dno naczynia wyłożyć biszkopty, bądź herbatniki (można do ich namoczenia wykorzystać parzoną kawę, kakao albo mleko). Można również zrobić deser oraz krem bez użycia ciasteczek.
Aby zrobić krem, ubijamy śmietanę z dodatkiem mleka skondensowanego. W małej ilości wody rozpuszczamy żelatynę.
Można wykorzystać zimny usztywniacz żelatynowy. Tak przygotowaną żelatynę łączymy z kremem, następnie przekładamy do przygotowanego naczynia. Kompozycja do wyboru. Można mieszankę położyć na ciasteczka ułożone na dnie, bądź do wyboru wersja bez ciasteczek, ewentualnie przełożyć warstwę herbatników kremem.
Do przygotowania polewy należy podgrzać śmietankę, a następnie mieszając dodawać połamaną czekoladę. Wykorzystując kuchenkę mikrofalową zajmie to mniej czasu. Deser będzie gotowy do podania kiedy polewa stężeje.