Znakomity tort orzechowy z pysznym kremem – na każdą okazję. Domownicy zjedli cały w jeden dzień.
1 937
Poniższy przepis jest niezwykle prosty i jest doskonały na wyjątkowe okazje. Co prawda, potrzeba trochę czasu i wysiłku, by je przyrządzić, ale efekt jest tego warty.
Potrzebne składniki na ciasto:
160g białego cukru,
160g mąki pszennej,
8 jajek,
100g zmielonych orzechów włoskich.
Potrzebne składniki na krem:
300g masła,
200g białego cukru,
50ml mleka,
4 jajka,
opakowanie cukru waniliowego.
Potrzebne składniki na przyrządzenie chrupkich orzechów:
150g orzechów włoskich,
150g białego cukru.
Potrzebne składniki na syrop:
2 łyżki stołowe białego cukru,
200ml wody,
trochę rumu (do smaku).
Przygotowanie:
Ubijamy razem białka i cukier. Wciąż mieszamy i dodajemy powoli żółtka z jajek.