Pyszne, aromatyczne, a przy tym miękkie i delikatne. Doskonałe na co dzień i na przyjęcie dla wyjątkowych gości. Co więcej, mogą być podawane nie tylko jako danie obiadowe, ale też przekąska na zimno.
Filety z kurczaka pokrój na kotlety, lekko je rozbij. Przypraw do smaku solą i pieprzem, odstaw. Następnie przygotuj nadzienie. Marchewkę i ser zetrzyj na tarce, natkę pietruszki drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie te składniki wymieszaj, dodaj do nich majonez i posól do smaku.
Na każdym płacie mięsa połóż niewielką ilość farszu, po czym zwiń mięso w rulon. Aby mieć pewność, że całość nie rozpadnie się podczas smażenia, możesz związać roladki nitką, ewentualnie spiąć wykałaczkami.
Roladki powinny być smażone na oleju roślinnym do czasu, aż zyskają złocisty, lekko brązowy kolor. Gdy będą usmażone, można zdjąć nitki lub wyciągnąć wykałaczki.