W ciasto francuskie można zawinąć szynkę, salami i ser. Ta pyszna rolada z nadzieniem jest doskonała na przekąskę lub szybki obiad.

Masz ochotę na szybki obiad lub lekką przekąskę? Polecamy roladę nadziewaną szynką i serem.

Ten przepis jest świetny, jeśli uwielbiasz ciasto francuskie. Takie paluszki świetnie nadają się dla niespodziewanych gości.

Potrzebne składniki

  • 100 g sosu pomidorowego
  • 250 g ciasta francuskiego
  • 100g sera żółtego
  • 50g salami
  • 50g szynki
  • 50g pikantnego salami
  • 3 gramy oregano

Dodatkowo

  • 30g sosu pomidorowego
  • 20g parmezanu

Przygotowanie

Ciasto francuskie można kupić lub upiec w domu. Po rozwałkowaniu ciasta na prostokąty, posmarować je sosem pomidorowym i posypać serem oregano. Na cieście można ułożyć salami i szynkę, na przemian w rzędach. W ten sposób rozwałkowuje się ciasto.

Umieść ciasto na blasze, która wcześniej została wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto należy posmarować sosem pomidorowym, parmezanem i oregano. Piecz ciasto w temperaturze 180°C przez 30 minut. Smacznego.