Absolutnym hitem wśród mojej rodziny jest oryginalna ryba z tortillą o wdzięcznej nazwie rybna rolka. Gwarantuję ci, że czegoś takiego jeszcze nie jadłaś! Koniecznie wypróbuj ten przepis i sprawdź, jaki jest pyszny.
Umyj przygotowane zioła i drobno je posiekaj. Weź także czosnek, obierz go i przeciśnij przez praskę. Czosnek i zioła wrzuć do miski i dodaj do nich majonezu. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Ugotuj jaja, obierz je ze skorupek i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Odsączoną rybę wyłóż na talerz i rozgnieć ją za pomocą widelca. Kawałek sera zetrzyj na tarce, tym razem na takiej o drobnych oczkach.
Weź placek tortilli, posmaruj go częścią majonezu z ziołami i czosnkiem, a następnie rozłóż na nim rybę. Stwórz kolejną warstwę – na rybie połóż placek, posmaruj go sosem, a następnie rozsyp starte jajka.
Trzecią warstwę stwórz z placka tortilli, sosu i startego sera żółtego. Gotowy placek zwiń w zwarty rulon i włóż go do lodówki na około 4 godziny.