Ziemniaki są na co dzień obecne w niemal każdej polskiej kuchni. Połączenie ziemniaków i cebuli to z pozoru może banalne, a jednocześnie genialne rozwiązanie.
Nie trzeba nawet chodzić na zakupy, wszystko co jest potrzebne do tej potrawy jest dostępne w Twojej kuchni. To świetny pomysł na obiad lub kolacje.
Zaczynamy od naszykowania wszystkim potrzebnych produktów, łącznie z obróbką wstępną, później nie będzie na to czasu. Na początek paprykę należy pokroić w prostokątne, małe kawałeczki. Marchewkę i ziemniaki zetrzeć na specjalnej tarce, kawałki mają być cienkie i długie. Cebule pokroić w półpierścienie.
Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzuć cebule, smaż ją kilka minut, aż się lekko zeszkli. Teraz dorzuć marchew, smaż tak 2-3 minuty, cały czas mieszając.
Teraz czas na dodanie ziemniaków, smaż je przez około 5 minut, nadal mieszając. Kolejno dodaj paprykę, po minucie smażenia dodaj jeszcze przyprawy. Nalej na patelnie sos sojowy z octem, następnie nasyp pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.