Wszyscy pokochają od pierwszego wejrzenia tą buraczkową wersję. Warto jeść buraczki codziennie, bo bardzo smaczne i mają mnóstwo składników odżywczych. Mogą być dodatkiem do dania głównego, a nawet być głównym posiłkiem w ciągu dnia. Każdy powinien wypróbować tą smaczną recepturę pełną witamin.
Buraczki dokładnie wyczyść i osusz. pokrój je na podłużne kawałki przypominające kształtem, łódeczki. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż folią aluminiową.
Czosnek obierz i umyj. Buraczki wraz z czosnkiem wyłóż do naczynia żaroodpornego. (Czosnku dodajemy według upodobań smakowych,w zależności jak ostrą chcemy mieć potrawę). Całość posyp majerankiem, solą i pieprzem.
Olej i ocet wylej równomiernie na wierzch buraczków. Potrawę przykryj folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piecz przez około 60-90 minut (czas pieczenia jest dostosowany do wielkości warzyw).