Sernik „Anielskie łzy” – gdy tylko ostygnie, zacznie się magia …

Stworzenie ciasta o prawdziwie rajskim smaku nie musi oznaczać spędzenia w kuchni wielu godzin.

Sernik „anielskie łzy” jest nie tylko łatwy w przygotowaniu, ale też szybki, co docenią zapracowane gospodynie domowe. Sernik lekki, jak chmurka stanowi prawdziwą pieszczotę dla podniebienia. Niebiański smak sernika umili świąteczne popołudnie czy kawkę z przyjaciółmi. Leciutkie, puszyste ciasto, którego rajskim smakiem możemy cieszyć się zaraz po ostygnięciu, do dzieła!

Składniki na ciasto:

  • mąka – 250 g.
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • masło 80 g.
  • cukier – 2 łyżki
  • jajko – jedna sztuka

Składniki na kremowe nadzienie:

  • twaróg – pół kilograma
  • cukier – 100 g
  • 3 żółtka
  • kasza manna – 1 łyżka
  • kwaśna śmietana – 100 g
  • szczypta cukru wanilinowego

Do dekoracji: 

  • cukier puder – 3 łyżki
  • 3 białka

Sposób przygotowania: