Już na wstępie brzmi to nieco intrygująco, gdyż nasz tradycyjny przepis składa się z trzech podstawowych produktów jakimi są mąka, jajka oraz mleko. Gwarantuję ci, że smak naleśników okaże się być wyjątkowy. Oto składniki:
Przyrządzenie naleśników bez mąki jest nieskomplikowane i błyskawiczne. Utrzyj jajka z odrobiną cukru a następnie dodaj skrobię. Całość wymieszaj i dodaj mleko oraz olej słonecznikowy. Upewnij się, że w cieście naleśnikowym nie ma żadnych grudek a następnie odstaw na 15 minut.
W międzyczasie przygotuj patelnię, dodając olej, aby naleśniki nie przywierały do powierzchni. Po kwadransie, gdy ciasto jest już gotowe smaż naleśniki tylko z jednej strony jako, że ciasto jest delikatne i mięciutkie.
Zmieszaj twarożek z cukrem. Możesz również dodać smakołyki, które lubisz, przykładowo rodzynki, żurawinę czy sezam. Gotowe naleśniki posmaruj twarogowym wypełnieniem a następnie zwiń je w ruloniki bądź trójkąciki. Przygotuj naczynie żaroodporne układając naleśniki warstwowo. Rozpuść masło w rondelku oraz dodaj na górę wraz ze śmietaną.