A gdyby tak można je było przygotować w swojej kuchni w zaledwie 20 minut, mając do dyspozycji tylko 3 składniki?
Do przygotowania niebiańskich batoników domowej roboty możesz wykorzystać zarówno kupione w sklepie wiórki kokosowe, jak i te uzyskane dzięki starciu miąższu kokosa.
Wiórki kokosowe wymieszaj ze skondensowanym mlekiem. Z gotowej masy uformuj zwilżonymi wodą dłońmi niewielkie wałeczki, po czym umieść je w zamrażalce na 20 minut. Po upływie tego czasu rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę, a następnie zanurz w niej przygotowane wcześniej nadzienie batonika.
Słodycze włóż do zastygnięcia do lodówki. Ten pyszny słodki deser możesz przygotować też w innej wersji. Wystarczy, że zamiast kilkunastu wałeczków z kokosowo-mlecznej masy zrobisz jeden większy prostokątny baton. Po zanurzeniu go w czekoladzie i jej zastygnięciu będziesz mógł go pokroić w dowolny sposób.