Wlej mleko do rondelka, wsyp cukier i podgrzej je lekko na kuchence. Następnie dodaj do mleka suche drożdże, dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka-kilkanaście minut.
Mąkę przesiej przez sito i dodaj do niej sól. Do niewielkiej miseczki wbij jedno całe jajko oraz białko z drugiego jajka. Jedno żółtko włóż do innego pojemnika i przykryj folią. Przyda się na później. Roztrzep jajka w miseczce za pomocą widelca i wymieszaj z drożdżami.
Następnie dodaj do drożdży olej i dokładnie wszystko wymieszaj.
Zrób w mące wgłębienie w środku i nalej tam mieszankę drożdżową. Zmieszaj to najpierw widelcem, aż powstanie w miarę gładka masa. Dodaj później 3 łyżki miękkiego masła i zagniataj dłońmi do czasu, aż powstanie elastyczne ciasto, które nie będzie przylegać do skóry.