Domowa Chałwa – Zrobisz ją w kilka chwil. Sklepowa się nie równa

Chałwa to bardzo kaloryczny, ale też i niesamowicie bogaty produkt w kwasy tłuszczowe, witaminy A, E oraz z grupy B, jak również fosfor, żelazo i magnez.

Pochodzi z Iranu, chętnie konsumowana w krajach całego świata m.in. na Bałkanach, krajach śródziemnomorskich. Ten słodki poczęstunek, który kojarzy nam się z dzieciństwem, nie musimy kupować w sklepie.

Wystarczy trochę chęci i sami możemy go wykonać.

Będzie smakować jeszcze lepiej, bo włożymy swoją pracę i cząstkę serca, a dodatkowo produkty, których użyjemy będą w 100% naturalne. Nie będą zawierały utwardzaczy i substancji konserwujących pozwalającej na dłuższe przechowywanie na pólkach sklepowych, czy hurtowniach.

Użyjemy prawdziwego miodu, a nie oleju palmowego, jak to często bywa w chałwach przeznaczonych do sprzedaży. Wystarczy nam niespełna 10 minut, a podstawowa wersja chałwy będzie już gotowa. Mimo, że jest to produkt wyjątkowo słodki, nie używamy cukru.

Wykonamy ją z następujących składników: