Przepis na pyszne ciastka miodowe z nadzieniem i polewą – Znikną z talerza w mgnieniu oka.

Ciastka miodowe świetnie sprawdzą się zarówno jako dodatek do kawy, jak i jako przysmak na świąteczny stół.

Ich przygotowanie jest niezwykle proste, a z pewnością każdy będzie zadowolony z ostatecznego rezultatu. Utrzymują one swieżość naprawdę długi okres czasu – pod warunkiem, jeśli nie znikną one już pierwszego dnia po ich przygotowaniu :).

Składniki:

  • 45 dkg mąki
  • 20 dkg cukru
  • 10 dg margaryny
  • 2 całe jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Nadzienie:

  • 20 dkg masła
  • 4 szklanki mleka
  • 2 łyżki grubej mąki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • cukier puder do smaku

Polewa:

  • gorzka czekolada i tłuszcz

Przygotowanie: