Dodatkowo można je zrobić z jedynie 3 składników, które praktycznie każdy ma w swoim domu. Według uznania można do niego dodać również ulubione owoce, moim zdaniem świetnie pasują jagody, truskawki, porzeczki oraz rabarbar.
Tak jak wspominałam – przygotowanie tego ciasta jest banalnie proste. Najpierw wlewamy jogurt do dużej miski i dodajemy do niego jajka. Składniki ubijamy na gładką masę. Na koniec dodajemy przesianą mąkę kukurydzianą.
Tak przygotowane składniki musimy dobrze wymieszać. Następnie przelewamy je do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (u mnie najlepiej sprawdza się tortownica). Ciasto pieczemy w 170 stopniach celsjusza przez około 35 do 50 minut.
Ciasto najlepiej podać po wystygnięciu, chociaż zdarzało mi się podjadać jeszcze ciepłe… Świetnie smakuje posypane cukrem pudrem, z dodatkiem świeżych owoców lub musu owocowego. Można je również polać roztopioną czekoladą.