Przepyszne, słodkie i puszyste ciasto do kawy i herbaty na każdą okazję! Łatwy i szybki przepis dla każdego.
Najlepiej zacząć od masy, ponieważ musi lekko wystygnąć. W garnku średniej wielkości wlać mleko i wsypać oba cukry. Wymieszać. Następnie wbić jajko oraz wsypać skrobię kukurydzianą. Wszystko dokładnie połączyć i postawić garnek na kuchenkę.
Ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania mieszanki, która zgęstnieje i zamieni się w budyń. Ściągnąć z ognia, przykryć folią spożywczą (zapobiega to zrobienie się kożucha) i odstawić na bok.
Następnie przygotować ciasto – utrzeć białka jaj z cukrami, dodać żółtka. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na formę do pieczenia. Obrane i pokrojone jabłka umieścić na surowe ciasto. Następnie przełożyć krem budyniowy w dowolnym kształcie.