W zaledwie 10 minut można zrobić pyszne ciasto z kefiru. Ten biszkopt jest absolutnie przepyszny. Oto przepis.

Ten nadziewany dżemem kefirowy biszkopt jest szybki i łatwy do zrobienia.To słodki i wyjątkowy domowy przysmak.

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 180 ml kefiru
  • 100 g masła (należy je rozpuścić i wystudzić)
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • torebka cukru wanilinowego
  • ulubiony dżem – według uznania
  • cukier puder do oprószenia

Wykonanie:

Za pomocą robota kuchennego połącz kefir, jajka, cukier i płynne masło. Mąkę i proszek wymieszać razem.

Wyłóż połowę ciasta na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Na wierzch dodać dżem i wymieszać łyżką, aż powstaną wzorki.

Na wierzchu rozprowadzić drugą połowę ciasta. Użyj łyżki, aby wygładzić powierzchnię. Piec na blasze przez ok. 25-30 minut.

Po upieczeniu pokrój ciasto na plastry i oprósz cukrem pudrem. Smacznego!