Świetny, bardzo smaczny przepis na orzechowy biszkopt dla największych smakoszy. To bardzo prosty przepis na przepyszne ciasto z tylko kilku składników.

Biszkopty należy namoczyć w odrobinie mleka by zmiękły. Następnie wyłożyć nimi dno formy o wymiarach 20 X 30 cm.

Ubijamy żółtka z 200 g cukru na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Po wystudzeniu ubijamy masę ponownie. Masło ubijamy w oddzielnym naczyniu. Gdy obie masy są gotowe, łączymy je razem. Najlepiej przy użyciu trzepaczki.

Przygotowujemy budyń. Do garnka z gorącym mlekiem dodajemy budyń w proszku, pozostały cukier i cukier waniliowy. Całość dokładnie mieszamy na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje. Odstawiamy przykryty folią do wystygnięcia. Gdy budyń jest już chłodny, łączymy go z wykonaną wcześniej masą. Masa budyniowa jest gotowa.