Proste ciasto czekoladowo twarogowe. Przepyszny deser jak z najlepszej cukierni – Przepis.

Na początku w dużej misce dokładnie wymieszaj kakao, mąkę, sól i proszek do pieczenia.

W osobnej misce ubij mikserem jajka z cukrem, olejem i śmietaną. W dalszej kolejności wymieszaj suchą mieszankę, uzyskaną w pierwszym etapie przygotowań wraz z masą jajeczną. Całość ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Następnie wyłóż formę papierem do pieczenia i wlej do niej ciasto.

Nagrzej piekarnik do 200°C i piecz przez około 12-15 minut. Pod koniec pieczenia sprawdź gotowość ciasta drewnianym patyczkiem.

Jeśli ciasto jest właściwie upieczone, wyciągnij je z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia. Kolejno odwróć i ostrożnie zdejmij papier do pieczenia. Wyrównaj boki przy pomocy noża i pokrój ciasto na 4 równe części.