Karkówka, która posmakuje każdemu – Mój popisowy przepis – Danie robi się w jednym naczyniu, dzięki temu unikniesz sterty naczyń.

Na początku należy przygotować marynatę składającą się z; oleju słonecznikowego, przyprawy do gyrosa, miodu oraz piwa.

Następnie należy pokroić ziemniaki w plasterki na tacy, w której będziemy później piec danie w piekarniku. Następnie wyłożone ziemniaki należy wysmarować cienką warstwą wykonanej wcześniej marynaty. Resztę marynaty zużyjemy do za marynowania mięsa.

Gdy mięso zostanie już zamarynowane w kolejnym kroku kroimy cebulę w krążki i równomiernie rozkładamy je na ziemniakach. Następnie wykładamy na całość warstwę boczku pokrojonego w kostkę.

Natomiast na wierzch kładziemy zamarynowaną wcześniej karkówkę. Gdy wykonamy już pierwszą warstwę składającą się z; ziemniaków w marynacie; cebuli; boczku oraz karkówki