Te chlebki są pyszne i chrupiące, o wiele lepsze niż te kupowane w sklepach! Ten przepis jest świetny na domowe pieczywo, niezależnie od tego, czy chcesz je zrobić na śniadanie czy na kolację.
Drożdże połączyć z mlekiem, wodą i cukrem. Do masy dodaj przesianą mąkę i wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.
Uformuj je w kulę, a następnie umieść w dużej misce. Przykryj miskę folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Wyrośnięte ciasto podziel na dwie równe porcje, które następnie podziel na kilka mniejszych kawałków. Z każdego z kawałków uformuj koło.
Bułeczki układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Przykryj bułeczki folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na około 20 minut.
Po tym czasie należy zdjąć folię. Bułeczki oprószyć mąką. Na każdej bułeczce zrobić nacięcie i położyć długi kawałek masła.