„Czułość” – Pyszne ciasto bez pieczenia – idealne do kawy. Ulubione ciasto moich gości. Raz dwa i gotowe

Dodaję mleko, mleko skondensowane i cukier waniliowy. Mieszam mikserem na wolnych obrotach.

Garnek stawiam na małym ogniu i czekam, aż się zagotuje. Mieszam od czasu do czasu, aby się nie przypaliło, a potem zostawiam do ostygnięcia.

Gdy masa stygnie, robię trzy rzeczy: przygotowuję sobie blaszkę, polewę i ubijam masło. Blaszkę* wykładam papierem do pieczenia i układam na spodzie pierwszą warstwę herbatników. Odstawiam na bok, będzie mi potrzebna później.

Robię polewę: w niewielkim garnku mieszam kakao z cukrem i dolewam mleko. Mieszam, żeby nie było grudek, po czym wstawiam na mały ogień i mieszam dalej, aż polewa będzie zupełnie gładka. Gaszę ogień i kończę krem.