„Czułość” – Pyszne ciasto bez pieczenia – idealne do kawy. Ulubione ciasto moich gości. Raz dwa i gotowe

Masło ubijam mikserem, po czym dodaję do niego wystudzony krem.

Mieszam mikserem, aż wszystko będzie idealnie gładkie.

Część kremu wylewam na herbatniki, przykrywam kolejną porcją herbatników i wylewam kolejną warstwę kremu.

Czynność powtarzam, aż wykorzystam wszystkie herbatniki: ilość i grubość warstw ciasta zależy od wielkości blaszki.

Na górę wykładam ostatnią warstwę herbatników i polewam je przestudzoną polewą. Całość wkładam do lodówki na 3-4 godziny, albo na całą noc.

*Zamiast blaszki można wykorzystać prostokątne naczynie szklane lub kamienne – do takiego nawet nie używałbym papieru do pieczenia, będzie bardziej eko.

Ja najbardziej lubię gładki, ale do kremu można dorzucić owoce, orzechy, groszki czekoladowe lub inne dodatki, zależnie od upodobań.

Czytaj dalej