Faszerowane piersi z kurczaka to ulubione danie wielu osób, dlatego dzielę się przepisem. Wystarczy pokroić i w pół godziny mamy pyszny posiłek.

Piersi należy przekroić wzdłuż na pół, na około 3/4 pierwotnej długości.

Mięso posypać przyprawami.

Pokroić pomidora w cienkie plasterki. Powtórzyć czynność z serem. W miseczce wymieszaj łyżkę śmietany i łyżkę musztardy. W ten sposób powstanie glazura, którą możesz posmarować mięso.

Na każdej piersi należy położyć po dwa plasterki pomidora i sera. Następnie złożyć mięso jak kartkę papieru. Piersi układamy na blasze posmarowanej olejem, robiąc trzy nacięcia na górze. Mieszankę musztardową posolić i rozsmarować na mięsie.

Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 200°C. Zapiekaj piersi jeszcze przez 5 minut, a następnie dodaj plasterek sera. Smacznego!

Czytaj dalej