Kurczak z warzywami na górze, czyli pyszna i prosta opcja dla każdego.

Każdego (wcześniej oczyszczonego) fileta przekrój wzdłuż na osobne części i zakryj je specjalną folią spożywczą.

Następnie użyj pieprzu, soli i czosnku w proszku, aby doprawić obie strony mięsa według smaku. Użyj blachy z papierem do pieczenia i połóż na niej przyprawione kawałki kurczaka.

Czas na warzywa. Zetrzyj marchew i ogórki na grubszych oczkach tarki, a cebulę pokrój w ćwiartki powstałych okręgów. Wlej odrobinę oleju słonecznikowego na patelnię i lekko podsmaż przygotowane składniki – najpierw marchewkę z cebulą, potem dodaj ogórki.

Do delikatnie podsmażonych warzyw dodaj śmietanę, pieprz i świeży czosnek z wyciskacza, aby podkreślić smak. Wszystko wymieszaj.