Kurczak z warzywami na górze, czyli pyszna i prosta opcja dla każdego.

Na wcześniej przygotowane porcje kurczaka nałóż gotową mieszankę warzywną. Nastaw piekarnik na 200 stopni i włóż do niego gotową blachę na kwadrans.

Ser żółty zetrzyj i posyp nim kurczaka przykrytego warzywami. Odłóż blachę z powrotem do piekarnika na ostatnie 10 minut.

Gotowe danie posyp wcześniej umytym i posiekanym koperkiem – tak jak lubisz.

Taki sposób łączenia fileta z kurczaka ze świeżymi warzywami to gwarancja dobrego smaku i wspaniałego zapachu. Pieczone mięso bez dodatków nie jest aż tak soczyste, ponieważ to właśnie przykrycie z warzyw odgrywa główną rolę – zapobiega wysychaniu mięsa i dłużej utrzymuje aromat. Jeśli lubisz kurczaka i dbasz o zdrowie i czas – musisz spróbować tego przepisu. Powodzenia i smacznego!

Czytaj dalej