Najpierw przygotuj dużą miskę, w której umieścisz mięso. Następnie dodaj ryż i drobno posiekaną cebulę. Aby nadać pulpetom odpowiednią konsystencję, zetrzyj marchewkę na tarce.
Dodaj marchew i przeciśnięty przez praskę czosnek do miski razem z mięsem. Na koniec dodać jedno jajko. Dobrze połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gdy masa się połączy, możesz zacząć formować klopsiki i układać je na blasze do pieczenia.
Do przygotowania klopsików potrzebny będzie sos. W tym celu wymieszaj w misce śmietanę, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz z olejem. Aby uzyskać jednolitą konsystencję, użyj trzepaczki.
Klopsiki wkładamy na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Klopsiki są doskonałe, gdy są posypane tartym serem. Smacznego!
Potrzebne będą:
Sposób przygotowania:
Mięso mielone dodać do drobno posiekanej kapusty. Połączyć wszystko z posiekaną cebulą i solą.
Przed wymieszaniem wbić jedno jajko. Przygotowanie do pieczenia: Blachę do pieczenia posmarować olejem i ułożyć na niej klopsiki.