Kapusta po morawsku to wspaniała propozycja na obiad. Świetnie nadaje się na danie główne, a każdy, kto jej spróbował, będzie chciał zjeść ją ponownie.
Obrać i umyć cebulę. Następnie umyj kapustę i zetrzyj ją drobno razem z cebulą. Możesz też posiekać ją nożem.
Umieść je w misce. Zalej je wrzącą wodą i pozostaw na 2 minuty. Następnie odcedź. Następnie umyj pietruszkę i drobno ją posiekaj. Dodaj mięso, pietruszkę i cebulę do kapusty i ziemniaków.
Wmieszać śmietanę, pianę z białek, mąkę i przyprawy. Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać ręcznie. Z masy uformować małe kulki i spłaszczyć je. Kotlety układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C, do uzyskania złotego koloru.