Przepis można przygotować na dwa sposoby. Cukiernik poleca pierwszą wersję. Natomiast druga zawiera tylko 2 produkty, ale zachowuje pyszny smak.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Umieść śmietanę w teflonowej misce. Doprowadź śmietanę i cukier do wrzenia. Wymieszaj składniki w rondelku, aż osiągną temperaturę 115°C. Powinno to zająć od 5 do 7 minut. Wyłącz ogień i dodaj kakao. Wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz gładką masę.
Wmieszaj masło do masy i upewnij się, że dobrze się połączyło. Pozostaw masę do ostygnięcia. Umieść miskę w lodówce na noc. Następnego dnia wymieszaj składniki w misce. Teraz krem jest gotowy. Można go używać do dekorowania ciast i do klejenia.
Ten krem jest często przygotowywany w domu, mimo że nie jest znany pod swoją nazwą.
Składniki:
Przygotowanie:
Umieść śmietankę w rondelku. Dodaj posiekaną czekoladę, podgrzewając ją. Mieszaj czekoladę, aż się rozpuści.
Gdy na ściankach rondla pojawią się pęcherzyki powietrza, przestań mieszać. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki na co najwyżej 12 godzin.