Ciasteczka te są zrobione z domowego budyniu waniliowego, a ich przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Są pyszne, wyglądają niesamowicie, a po upieczeniu wypełniają dom wspaniałym waniliowym aromatem.
Mąkę wymieszaj w misce. Do miski dodaj proszek budyniowy. Wmieszaj miękkie masło, rum i żółtka. Połącz wszystkie składniki, aż powstanie jednolite ciasto. Wstaw do lodówki.
Po schłodzeniu ciasta rozwałkuj je na grubość 3-4 mm. Następnie wytnij ulubione kształty za pomocą wykrawacza do ciasta. Umieść ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Po ostygnięciu ciastek posmaruj je nutellą lub dżemem, a następnie przykryj kolejnym ciastkiem. Możesz zostawić je na noc na blacie lub stole. Następnego dnia można je włożyć do foremki.