Na gładką maskę wymieszaj syrop, jajko, połowę kakao, mąkę, olej kokosowy, mleko oraz proszek do pieczenia. Przygotuj formę lub blaszkę do pieczenia, by ułożyć tam masę ciasta. Włóż do piekarnika i przez 4 minuty piecz. Możesz włożyć także do mikrofalówki.
Ostudź przygotowane ciasto, a potem je pokrój. Obierz banana, wrzuć do blendera razem z ciastem. Rękami przygotuj ze zblendowanych produktów kuleczki.
Następnie włóż je do kakao w celu obtoczenia ich. Rozpuść czekoladę i polej nią kuleczki. W celu samodzielnego przygotowania ciasteczek bananowych, nie musisz używać cukru!
Wystarczy, że wykorzystasz swój ulubiony słodzik. Jeśli nie chcesz, by zostały polane czekoladą, spróbuj obtoczyć kuleczki w jej kawałkach. Jeśli natomiast lubisz smak kokosów, możesz wykorzystać do obtoczenia kuleczek wiórki kokosowe.