Przepis mojej babci na miękką i soczystą roladę z mięsa mielonego: Jest to pyszne danie, które wszyscy pokochają. Oto przepis.

Moja babcia robiła ją tak samo jak ja. Zawsze delikatna i soczysta.

To stało się moim ulubionym daniem i może być przygotowane na każdą okazję. Możesz podawać tę roladę na ciepło lub na zimno. W obu przypadkach będzie smakować wyśmienicie i jest bardzo prosta w wykonaniu.

Może być podawana na świeżo lub przygotowana z wyprzedzeniem. Po zamrożeniu można go wyjąć i wstawić bezpośrednio do piekarnika. Dzięki temu możemy przygotować wspaniały obiad nawet wtedy, gdy nie mamy czasu.

Potrzebne będą:

  • 1 kilogram mielonego mięsa wieprzowego
  • Dwa do trzech ząbków czosnku
  • My lubimy słodką paprykę i zioła prowansalskie.
  • 100ml mleka
  • Musztarda lub ketchup
  • Kwaśna śmietana
  • Starty ser

Sposób przygotowania: